Facebook

YOUTUBE

Конизация

ЛАЗЕРНА КОНИЗАЦИЯ

Когато за първи път видях шийка на матка претърпяла лазерна конизация, не разбрах че жената е раждала и има конизация. Шийката приличаше на нераждало момиче. При обучението ми в Брюксел, при проф. Доне и проф. Скифле, видях как в рамките на 2 часа бяха оперирани осем жени, с влизането, събличането, конизацията , обличането и някои напътствия за пациентките. Манипулацията се извърши само с местна упойка!

Индикации за конизация: Случаи на неуспешно двукратно лечение на ерозио, инфекции следствие на HPV, при дисплазии: CIN I, CIN II и CIN III; при СА in sito. Същността на самата манипулация се състои в изрязване на малък конус около цервикалния канал. Предимството на този вид операция е, че зарастването е много бързо. Тъканната памет, която съществува запълва конуса, който е изрязан и шийката изглежда като на нераждала жена.

При лазервапоризацията съществуват задължителни изисквания, които трябва да се спазват и затова се преминава през специално обучение.

Най-голямото предимство е, че не се нарушават детеродните функции на жената. Шийката е със запазена структура и не се налага да се правят серклажи, да се лежи по време на цялата бременност, и не на последно място, предотвратяват се спонтанните аборти и големите разочарования, свързани с тях.

КАКВО ОЩЕ ЛЕКУВАМЕ С ЛАЗЕР

"Ранички" на шийката на матката, ендометриозни огнища на шийката на матката, пластични операции на вулвата, кондиломи, молускуси, кисти на влагалището и други.

 

Калкулатор на бременност

Изберете първия ден от последния цикъл:

| |

Въведете обичайната продължителност на цикъла в дни :

(28 days is the typical length of a cycle but it can vary between 25 - 35 days)


Очаквана дата на раждане :

КОНТАКТИ

  • Д-р Здравко Минев
  • Tel: 0888 450 269
  • Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Scroll to top