Facebook

YOUTUBE

Хистероскопия

ХИСТЕРОСКОПИЯ

Хистероскопията представлява директен оглед на маточната кухина с помощта на оптична система и осветително тяло. Използва се като диагностичен и хирургичен метод. Извършва се със спинална анестезия. Хистероскопът се вкарва последователно във влагалището, канала на маточната шийка и кухината на матката. Хистероскопия се прилага в следните случаи:

обилни и/или продължителни менструации

неправилно извънменструално кървене

нередовен менструален цикъл

кървене по време на менопауза

болезнена менструация


Ако е правена биопсия или са отстранени патологични образувания, всички тъкани се изпращат при специалист патоанатом за окончателна диагноза.

Хистероскопия се прилага и за диагностика на неустановен стерилитет, заболявания на матката, полипи, сраствания в маточната кухина, септум, както и при някои вродени аномалии. Противопоказания за хистероскопия са възпалителни заболявания на женските полови органи заради повишен риск от разпространение на инфекции. Хистероскопия не се прилага при бременност.

Хистероскопията е неинвазивна интервенция. Времетраенето на манипулацията е в рамките на 10-20 минути. Пациентката се изписва в деня на операцията. Възстановителният период е 1-2 дни. Възможно е да има странични ефекти от обезболяването, маточно кървене, лек дискомфорт и/или болка, които отшумяват до 48 часа.

Калкулатор на бременност

Изберете първия ден от последния цикъл:

| |

Въведете обичайната продължителност на цикъла в дни :

(28 days is the typical length of a cycle but it can vary between 25 - 35 days)


Очаквана дата на раждане :

КОНТАКТИ

  • Д-р Здравко Минев
  • Tel: 0888 450 269
  • Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Scroll to top